115 barn får en magisk jul tack vare Carolas tomteverkstad

115 barn får en magisk jul tack vare Carolas tomteverkstad

2021-12-24 Av av Annicka GunnarssonOSKARSHAMN

Att alla barn ska få fira en magisk jul är det som driver Carola Karlsson Göransson och föreningen Carolas hjälpande hand. I år får hela 115 barn hjälp med julklappar vilket är rekord. ”Inget barn ska behöva komma tillbaka till skolan efter jullovet och ljuga om hur deras jul har varit”, säger Carola Karlsson Göransson.

Carola Karlsson Göransson brinner för att hjälpa andra. I år får rekordmånga barn och familjer hjälp med både julklappar, julmat och presentkort tack vare årets julinsamling där många skänkt både pengar, julklappar och presentkort.

115 barn i länet får julklappar

”På julafton är det hela 115 barn som vaknar upp och upptäcker att tomten varit hos dom och lämnat julklappar under granen under natten” säger Carola Karlsson Göransson som fått hjälp av femton tomtenissar med årets tomteverkstad.

Utöver det så får femton familjer hjälp med julmat genom en julkasse och 69 presentkort har delats ut.

Barnfamiljerna som fått hjälp med att förgylla julen med hjälp av Carolas hjälpande hand bor hela Kalmar län och Öland men mest familjer runt Oskarshamn, Högsby, Mönsterås och Blomstermåla-området.

Hjälpa familjer till en lättare vardag

Vilket fantastiskt jobb ni lägger ner för att alla barn ska få uppleva en magisk jul med både julklappar och mat.

Vad betyder julen för dig?

”Julen betyder otroligt mycket för mig då jag tyvärr har upplever julens baksida med en missbrukande mamma när jag själv blev mamma så lovade jag mig själv att mina barn aldrig skulle få uppleva det som jag har upplevt”, säger Carola Karlsson Göransson.

Det låter som en tuff uppväxt?

”Ja, julen har tidigare varit ganska jobbig och ångest relativt på grund av det jag upplevt men jag hade två val försätta att må dåligt över julen eller vända det till något positivt och här är jag idag och kan jag med min erfarenhet och vilja hjälpa andra familjer till en liten lättare vardag så har jag vunnit över mina dåliga minnen från min egna jul”, säger Carola Karlsson Göransson.

Hur firar du själv jul?

”Julen i år blir lite speciell då vi har suttit i karantän i två veckor så det blir en lugn jul hemma gå runt i myskläder och bara va en dag med massa kärlek”, säger Carola Karlsson Göransson.

Vad önskar du dig mest just nu?

”Det jag önskar mig mest just nu är att samhället ska återgå till det normal vilket jag inte är ensam om Och att alla barn får den där julafton imorgon som dom har drömt och väntat på hela året och med vår hjälp så är det många barn som får uppleva den dagen imorgon och det gör mig varm i hjärtat”, avslutar Carola Karlsson Göransson.

”Med vår hjälp så är det många barn som får uppleva den dagen imorgon och det gör mig varm i hjärtat”

Carola Karlsson Göransson, föreningen Carolas Hjälpande Hand
”Alla barn förtjänar en magisk jul” enligt Carola Karlsson Göransson.

FAKTA / CAROLAS HJÄLPANDE HAND

Carolas Hjälpande Hand är sedan hösten 2021 en ideell förening som förutom tomteverkstaden arbetar med personligt stöd till familjer som har det svårt. Det går även att få hjälp med födelsedagar, matkassar, kläder och möbler.

Varje år arrangeras en julinsamling dit du kan swisha ett bidrag samt skänka julklappar eller presentkort.

Läs gärna med på www.carolashjalpandehand.se

Foto: Carolas Hjälpande Hand

Dela gärna artikeln: