Covid-19: Utökad egenprovtagning i Nybro

Covid-19: Utökad egenprovtagning i Nybro

2021-04-15 0 av Mönsterås-Nytt

LÄNET

Region Kalmar län förstärker i dag, torsdag, provtagningskapaciteten när det gäller covid-19 i Nybro genom en mobil enhet i form av en minibuss.

”Liksom med all egenprovtagning krävs att den som vill provta sig loggar in på 1177.se och beställer provtagning och bokar en tid. När det gäller utlämningen vid minibussen behövs dock inget ombud för att hämta provtagningskitet. Bussen står tillfälligt på parkeringen vid Astrakanen/Nybro hälsocentral, Tunnelgatan 6-8”, skriver regionen i ett pressmeddelande.

–Hur länge minibussen kommer att stå i Nybro går inte att säga, men åtminstone denna och nästa vecka. Det beror på trycket. Fördelen med en mobil provtagningsstation är att vi snabbt kan skapa större kapacitet på en ort där smittspridningen ökar och de ordinarie tiderna inte räcker till, säger Andreas Delphin, samordnare på Region Kalmar län.

Totalt handlar det om en utökning av kapaciteten i Nybro med 160 provtagningskit per dag. Totalt har nu regionen kapacitet för 16 534 provtagningar i veckan.

FOTO

REGION KALMAR LÄN