E22:an avstängd i flera timmar efter betongbilsolycka

E22:an avstängd i flera timmar efter betongbilsolycka

2021-04-14 0 av Peter A Rosén

MÖNSTERÅS/ÅLEM

E22:an är avstängd i båda körriktningarna efter en betongbilsolycka på flygrakan, mellan Ålem och Mönsterås, vid 06.30-tiden på onsdagsmorgonen.

Vid 08.30-tiden berättar Johan Sandin, inre befäl vid räddningstjänsten, att det kommer att vara avstängt i cirka tre timmar till, enligt den senaste prognosen.

Trafiken i norrgående körfält leds om via Ramsås – och södergående trafik leds om via Blomstermåla.

Ett omfattande saneringsarbete pågår – det ligger betong över större delen av flygrakan – och de inblandade fordonen ska bärgas från platsen.

En betongbil blev omkörd av en personbil i norrgående riktning – och i samma ögonblick exploderade ett däck på betongbilen.

”Turligt”

– Betongbilen drog med sig personbilen in i räcket. Betongbilen gick över på andra sidan – i södergående. Bilen var nere i den dikeskanten och gick tillbaka. Det var turligt att inget annat fordon gick med där också, säger Johan Sandin.

– Betongbilen gick omkull och lade sig på vägen – och tombolan, betongblandaren med flytande betong, ligger i dikeskanten. Personbilen fick skador i fronten. Omkring 100 meter mitträcke drogs med.

– Just nu tömmer man av trafiken som står innanför stoppet. De har precis tömt södergående riktning och de håller på med att tömma av norrgående.

Hur ser skadeläget ut?

– Ingen har avtransporterats med ambulans. De har haft änglavakt, kan man säga. Man har haft tur i oturen. Det är många som är på väg till jobbet vid den tidpunkten.

Det är ett omfattande saneringsarbete…

– Ja, mycket vatten spolas på för att få bort betongen från vägbanan. Det ser bra ut. De ser inte ut att bli några konstigheter.

ARKIVFOTO

FREEPIK