Första spadtaget för omtalat bostadsbygge i Mönsterås

Första spadtaget för omtalat bostadsbygge i Mönsterås

2021-05-18 0 av Mönsterås-Nytt

MÖNSTERÅS

På torsdag tas det första spadtaget i det nya bostadsbygget i Mönsterås.

Det skriver kommunen i ett pressmeddelande.

”BRF Måsnästet är med och utvecklar Mönsterås kommun och kompletterar bostadsutbudet med lägenheter i en bostadsrättsförening i direkt anslutning till hamnen och centrum i Mönsterås.”

”Det har varit en dröm sedan länge att fylla hamnen med liv och rörelse som förr i tiden så det känns roligt att vara i gång med bygget”

TORSTEN GUNNARSSON, BRF MÅSNÄSTET

– Det har varit en dröm sedan länge att fylla hamnen med liv och rörelse som förr i tiden så det känns roligt att vara i gång med bygget. Vi vill tacka kommunen för gott samarbete, och vi hoppas att det här ska bli till glädje för alla Mönsteråsbor, säger Torsten Gunnarsson, BRF Måsnästet.

”Mönsterås kommun har tagit fram en ny detaljplan för norra hamnen som möjliggör bostäder. Den vann laga kraft i mars 2021 och kort därefter fick BRF Måsnästet bygglov för 14 bostadsrätter, och köpte marken från Mönsterås kommun. Entreprenör är Multibygg AB”, skriver kommunen.

”Att kunna erbjuda attraktiva bostäder är viktigt för kommunens utveckling”

ANDERS JOHANSSON (C), KOMMUNALRÅD I MÖNSTERÅS KOMMUN

– Att kunna erbjuda attraktiva bostäder är viktigt för kommunens utveckling. Genom detaljplanen och byggnationen kan norra hamnen bindas samman med både centrum och övriga hamnområdet, och vi ser fram emot att utveckla området så att det blir trivsamt för alla, så väl medborgare och turister som boende, säger Anders Johansson (C), kommunalråd (bilden).

ARKIVFOTO: PETER A ROSÉN