Fredrik Lindgren flyttar till Polen – med sikte på VM-guldet

Fredrik Lindgren flyttar till Polen – med sikte på VM-guldet

2021-03-04 0 av Conny Blomander

OSKARSHAMN

2021 gör 36-årige Fredrik Lindgren ytterligare förbättringar för att lyckas med guldmålet – att bli individuell världsmästare i speedway och vinna ytterligare ett polskt lag-guld med Eltrox Włókniarz Częstochowa i PGE Ekstraliga.

Fredrik och hans familj har skaffat hus i polska Częstochowa för att undvika eventuella logistikproblem på grund av coronarestriktionerna.

Fredrik Lindgren kommer även enbart att satsa på lagtävling i Polen och VM-serien 2021.

Eltrox Włókniarz Częstochowa hade lagpresentation i förra veckan men då kunde inte Fredrik Lindgren, som bor i Andorra, inte komma på grund av coronarestriktionerna. Han fick i stället medverka på internetlänk.

– Det är viktigt att Fredrik Lindgren inte får liknande problem under säsongen. Snart flyttar han in i ett hus i Częstochowa, säger en nöjd klubbchef, Michal Swiacik till internetsajten pobandzie.

Även Fredrik Lindgren och hans hustru är nöjda med lösningen att bo i Polen under säsongen.

”Köpte ett hus där”

– Jag ska åka till Polen i mitten av mars. Under den rådande pandemin är det inte lätt att resa fram och tillbaka, så jag och familjen ska stanna i Polen under säsongen. Förra året gillade vi Częstochowa mycket och vi köpte ett hus där, säger Fredrik Lindgren till pobandzie.

Senast i början av maj räknar Fredrik Lindgren med att kunna flytta in i huset.

Huvudmålet för Lindgren 2021 är VM-serien och att slåss om guldet. Fredrik Lindgren är en klar guldfavorit. Hittills har Lindgren kört hem bronsen2 018 och 2020.

”Närmar mig”

– Min dröm, men också mitt mål, är att bli världsmästare. Jag känner att jag närmar mig. Jag har nu två bronsmedaljer, men jag vill verkligen nå mer, avslutar Lindgren.

Första VM-deltävlingen, av totalt 11, körs i italienska Terenzano den 24 april. VM-serien kommer till Sverige och Målilla den 14 augusti, deltävling åtta.

Vem längtar inte tillbaka till en VM-deltävling i Målilla med uppemot 12 000–14 000 på läktarna.

Förhoppningsvis har coronapandemin lagt sig till dess så Målilla MK kan slå upp portarna på vida gavlar.

Fredrik Lindgren flyttar till Polen om någon månad för att kunna satsa fullt ut på huvudmålet att bli individuell världsmästare. FOTO: JAREK JABIJAN