Hållbarhetsveckan med tema folkhälsa planeras i oktober – anmäl ditt evenemang

Hållbarhetsveckan med tema folkhälsa planeras i oktober – anmäl ditt evenemang

2021-06-09 0 av Annicka Gunnarsson

MÖNSTERÅS

Mönsterås kommun planerar inför höstens stora arrangemang Hållbarhetsveckan och söker nu föreningar, företag och kommunala verksamheter som vill vara med och ordna aktiviteter kring miljö- och folkhälsa för ett hållbart Mönsterås.

Under flera år har Mönsterås kommun ordnat bland annat hälsomässa, cykellopp och föreläsningar på temat folkhälsa. Nu samlar kommunen sina arrangemang under en vecka under namnet Hållbarhetsveckan vilken är planerad till 4–10 oktober.

Verksamhet att visa upp

Till hållbarhetsveckan vill Mönsterås kommunen gärna se att föreningar, företag och olika kommunala verksamheter och bolag är med och erbjuder evenemang och aktiviteter. Förhoppningen är att verksamheten har något som man vill visa upp eller anordna som passar inom temat miljö och folkhälsa.

Fokuset ligger på småskaliga evenemang och aktiviteter, gärna utomhus eller digitala. Aktiviteterna kan ske såväl dagtid som kvällstid eller på helgen. Mönsterås kommun vill att hållbarhetsveckan ska nå så många som möjligt och hoppas kunna erbjuda aktiviteter spridda över hela kommuner för så många olika åldrar som möjligt. Ett krav är såklart att alla arrangemang anpassas efter de covid-19-restriktioner och rekommendationer som är aktuella i höst.

Aktiviteter inom miljö- och folkhälsotemat

Mönsterås kommun söker aktiviteter inom miljö- och folkhälsotemat och det kan handla om allt från fysiska aktiviteter och friluftsliv till psykisk hälsa, hållbar livsstil och kost eller natur, klimat och miljöinsatser. Arrangörerna förbehåller sig rätten att tacka nej till arrangemang som inte passar inom temat. Information om anmälan finns på kommunens hemsida.

Foto: Freepik