Halverad hyra för ungdomar som väljer Mönsterås Bostäder

Halverad hyra för ungdomar som väljer Mönsterås Bostäder

2021-05-24 0 av Peter A Rosén

MÖNSTERÅS KOMMUN

Allmännyttan i Mönsterås kommun – Mönsterås Bostäder – har ett par fina erbjudanden just nu.

Styrelseordföranden Roland Åkesson (C) berättade om dem under bolagsredovisningen på det digitala fullmäktigemötet på måndagskvällen.

– Bor man i Mönsterås kommun, då bor man i den kommunen i länet där man når flest arbetstillfällen. Man kan pendla kollektivt, eller med bil, på E22:an eller med tåg från Blomstermåla och så vidare. Det är en väldig fördel att bo i den här vackra miljön.

”Vi erbjuder tre månadshyror till halva hyran – om man blir ny kund hos oss”

ROLAND ÅKESSON (C), STYRELSEORDFÖRANDE I MÖNSTERÅS BOSTÄDER

– Nu till våren är det många ungdomar som slutar skolan – sista året på gymnasiet eller någon annan utbildning. Och då har vi ett topperbjudande. Vi har en del mindre lägenheter som passar ungdomar väl. Vi erbjuder tre månadshyror till halva hyran – om man blir ny kund hos oss. Det kan även intressera ungdomar från andra delar av länet, där det är bostadsbrist, sa Roland Åkesson.

Ungdomsrabatten gäller för alla ungdomar mellan 18 och 25 år fram till den 31 december i år. Mönsterås Bostäder har lägenheter i Mönsterås, Fliseryd, Blomstermåla, Timmernabben (bilden) och Ålem.

Erbjudandet gäller enbart nyinflyttade som inte har kontrakt hos Mönsterås Bostäder i dag.

”Vi har ett erbjudande med flytt- och städhjälp”

– Nu är det en oerhört vacker tid med stora förväntningar – och den andra stora kundgruppen hos oss är gruppen något äldre. Det är fantastiskt att kunna gå ut i den egna trädgården och så vidare – men sedan kommer det en höst med vinter och snöskottning och innan dess lövräfsning och annat jobbigt. Då kan man söka sig till en lägenhet hos Mönsterås Bostäder, där all den här servicen ingår. Vi har ett erbjudande med flytt- och städhjälp, sa Roland Åkesson.

Han konstaterade att flytten och städningen kan vara ganska tung för många äldre som vill lämna sina hus.

– Vi erbjuder ett fint utbud av lägenheter till seniorer i hela kommunen.

FOTO: MÖNSTERÅS BOSTÄDER