IK Oskarshamn släpper in publik igen

IK Oskarshamn släpper in publik igen

2021-01-05 0 av Peter A Rosén
OSKARSHAMN

Från och med tisdagskvällens hemmamatch mot Brynäs IF tillåter IK Oskarshamn en publik som består av åtta medlemmar från klacken, Blue Front Support, på lagets fighter i Be-Ge Hockey Center.

”I början av november ändrades myndigheternas restriktioner kring hur många som får tillträde till publika evenemang. Gränsen minskades från 50 personer till 8 och IK Oskarshamn tog då beslut att inte ta in någon publik överhuvudtaget”, skriver klubben i ett inlägg på sin hemsida.

”Brinner för klubben”

– Laget befinner sig just nu i en väldigt tung period. Vår publik brinner för klubben och har uttryckt en önskan om att vi ska släppa in så många som vi får enligt restriktionerna. Vi vill hjälpa laget på alla sätt vi kan och vi har bestämt oss för att omvärdera beslutet om att köra helt publikfritt, säger klubbchefen Martin Åkerberg.

– Kraven denna gång är lite striktare sett från myndigheternas håll och det är viktigt att vi agerar på ett så ansvarsfullt sätt som vi kan. Att vi respekterar de regler som finns kring exempelvis social distansering och platsansvisning. Vi känner oss trygga i att vi, tillsammans med BFS, kan arrangera ett säkert evenemang för dem som kommer på matchen, säger Åkerberg till hemsidan.

De åtta som får möjlighet att gå på matcherna väljs ut av Blue Front Supports styrelse i samråd med IK Oskarshamn.

FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se