IKO hade Rögle på gaffeln: Men Ängelholmslaget vände och vann

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ÄNGELHOLM/OSKARSHAMN

Ishockey

SHL

Rögle BK – IK Oskarshamn 5–4 (2–2, 0–0, 3–2)

Mål, IKO: Daniel Muzito-Bagenda, Patrik Karlkvist, Tomas Zohorna, Hynek Zohorna.

IK Oskarshamn ledde med både 2-1 och 3-2 borta mot topplaget Rögle BK på torsdagskvällen.

Men Ängelholmslaget vände och vann med 5-4.

Det var onekligen en svängig tillställning.

Rögle tog ledningen efter en minut och en sekund i den första perioden.

Daniel Muzito-Bagenda kvitterade sedermera på ett friläge (Cam Brace och John Dahlström fick passningspoängen).

IKO tog sedan ledningen i powerplay, fem mot fyra. Man fick lite Sovjet-vibbar. Det var klapp-klapp-spel.

Sist på pucken var Patrik Karlkvist (Fredrik Olofsson och Hynek Zohorna spelade fram). Vackert.

Rögle kvitterade i numerärt överläge, fem mot fyra.

I mellanperioden fick vi inte se några mål.

Tomas Zohorna satte IKO:s 3-2-mål i början av den tredje perioden.

Rögle kvitterade några minuter senare, strax efter att IKO hade klarat av ett boxplay, fyra mot fem.

Och kort därpå gick Skånegänget upp i en 4-3-ledning.

Med knappt sju minuter kvar kom 5-3.

IKO tog en timeout med tre minuter kvar. Man plockade ut Tim Juel ur målet och spelade sex mot fem.

Hynek Zohorna tryckte då in reduceringen, 5-4 (efter 17.19).

Matchfakta, Rögle-IKO.

Här är SHL-tabellen.

Här är IKO:s interna poängliga.

Här har vi samlat alla våra IKO-artiklar, in och läs.

Oskarshamns-Nytts stjärnliga:

*** Tomas Zohorna. Återigen en mycket stark insats. Jobbar hårt och fortsätter att producera. Gjorde 3-2-målet.

** Fredrik Olofsson. Uttagen i Tre Kronor. Förståeligt. Alltid bra. Spelade fram till det vackra 2-1-målet i powerplay, fem mot fyra (Patrik Karlkvist nätade).

Patrik Karlkvist. Öser in poäng. Underbart 2-1-mål i numerärt överläge, fem mot fyra, ikväll. Spelar med stort självförtroende.