Inga anmärkningar under Länsstyrelsens besök på Vattenpalatset

Inga anmärkningar under Länsstyrelsens besök på Vattenpalatset

2022-01-14 Av av Mönsterås-NyttMÖNSTERÅS

Torsdagen den 14 januari gjorde länsstyrelsen tillsyn enligt Covid-19 lagen i och omkring Flanaden i Oskarshamn samt på Vattenpalatset i Mönsterås. Sammanlagt gjordes nio tillsynsbesök och glädjande nog blev det inga anmärkningar alls.

– Det är oerhört roligt att så många verkligen tar sitt ansvar och bidrar till att minska smittspridningen. Det gör det här jobbet så mycket lättare och roligare, säger Anna Lindberg, tillsynshandläggare på Länsstyrelsen.

Länsstyrelsens tillsynsuppdrag har utvidgats i takt med att nya restriktioner och föreskrifter har börjat gälla och omfattar nu det mesta från allmänna sammankomster och offentliga tillställningar som hockeymatcher till butiker, sportanläggningar och marknader och privata sammankomster och fester.

Tillsynsbesök ska öka

Den största delen av uppdraget är att informera och hjälpa verksamhetsutövare att göra rätt, så telefon och e-post går varm hos de två handläggarna på länsstyrelsen. Detta arbete kompletteras med fysisk tillsyn vid evenemang, i butiker och på anläggningar.

– Förhoppningen är att personalstyrkan inom kort ska kunna utökas så att ännu fler fysiska tillsynsbesök kan göras framöver, berättar Johan Hammargren, stabschef och samordnare för tillsynsuppdraget på Länsstyrelsen, som vid detta tillfälle var med ute på fältet för att stärka upp arbetsgruppen.

Guldstjärna till alla

Arbetet rullar nu vidare med att dokumentera alla besöken och se till att alla verksamhetsutövarna får protokollen till sig. I det här fallet utan att behöva vidta några åtgärder för att bli godkända.

– Guldstjärna till alla idag, avslutar Anna Lindberg.

Foto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln: