Jimmy Loord (KD): ”Idélöshet, bristande engagemang och ointresse”

Jimmy Loord (KD): ”Idélöshet, bristande engagemang och ointresse”

2021-12-02 Av av Mönsterås-NyttLÄNET

”Kalmar Öland Airports ägare, Region Kalmar län och Kalmar kommun, kommer att behöva skjuta till totalt 28 miljoner kronor för att rädda flygplatsens ekonomi”, skriver Kristdemokraterna i ett pressmeddelande.

– Detta är precis vad vi varnade för när Region Kalmar län köpte in sig i flygplatsen 2020. Coronapandemin har bara förstärkt de utmaningar som vi redan då kunde se, med förändrade resmönster i och med att näringslivet övergår till digitala möten. Vi ville ha en bredare analys av flygplatsens framtidsutsikter men det lyssnade inte den S-ledda majoriteten på. Nu tvingas regionen skjuta till medel som hade kunnat gå till sjukvård, säger regionråd Jimmy Loord (KD). 

– Kristdemokraterna är i grunden ett flygvänligt parti, och positiva till Kalmar Öland Airport. Vi tror att flyget har stor potential och har som enda parti lagt en motion i regionfullmäktige om att verka för eldrivet flyg. Men majoritetens hantering av flygplatsfrågan utmärks tyvärr av idélöshet, bristande engagemang och ointresse för ekonomiska realiteter, säger Jimmy Loord.

Foto: Region Kalmar län

Dela gärna artikeln: