Just nu: IK Oskarshamn tappade segern i slutminuterna

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

GÖTEBORG/OSKARSHAMN

IK Oskarshamn ledde med 1-0 med drygt fyra minuter kvar av matchen i Scandinavium i Göteborg på tisdagskvällen.

Frölunda vände dock på steken och vann med 3-1.

Det var Joakim Thelin som öppnade målkontot i den första perioden. Markus Modigs spelade fram.

Thelin var sedan ytterst nära att öka på till 2-0 i mellanperioden. Men målet dömdes bort på grund av hög klubba.

Max Veronneau hade också ett utmärkt läge under mellanakten. Han kom fri, men klubban gick av i skottögonblicket.

Frölunda kvitterade, på ett slumpartat sätt, när det var fyra minuter och 23 sekunder kvar av den tredje perioden.

2-1-målet kom med två minuter och 32 sekunder kvar.

3-1-spiken sattes i tom kasse med 1 minut och 21 sekunder kvar, då IKO hade tagit ut målvakten Joe Cannata i jakten på en kvittering.

”Det är surt”, sa IKO:s huvudtränare Martin Filander till C More.

Samtidigt vann bottenkonkurrenten Brynäs hemma mot Örebro.

Tabelltolvan IKO och Brynäs, som parkerar på 13:e plats, har lika många poäng och lika många spelade matcher, men IKO har bättre målskillnad.

Oskarshamn möter Leksand på bortais på torsdag.

Här är SHL-tabellen.

ISHOCKEY

SHL

FRÖLUNDA – IK OSKARSHAMN 2-1 (0-1, 0-0, 2-0)

Mål, IKO: Joakim Thelin.

Oskarshamns-Nytts stjärnliga:

3 stjärnor: Joe Cannata. Strålande mellan IKO-stolparna.

2: Joakim Thelin. Mycket bra insats. Trivs utmärkt tillsammans med Markus Modigs. Thelin gjorde IKO:s 1-0-mål, framspelad av Modigs.

1: Markus Modigs. Bra match av Vimmerbysonen. Trivs fint med Thelin. Modigs spelade fram till Thelins mål.