Lokalt mikrobryggeri planerar gotländsk ölprovning och livemusik med evelyne

Lokalt mikrobryggeri planerar gotländsk ölprovning och livemusik med evelyne

2021-06-01 1 av Annicka Gunnarsson

MÖNSTERÅS

Det lokala mikrobryggeriet Viking i Mönsterås planerar en gotländsk ölprovning på fastlandet. Bryggeriet för dialog med kommunen och hoppas kunna genomföra evenemanget den 4-7 augusti. Det lokala bandet evelyne står för livemusiken i bryggeriet.

Mattias Hammargren, som drivit mikrobryggeriet Viking sedan 2018, vill sprida ölkultur och göra det i en genuin och härlig miljö som speglar ölets historia från Vikingatiden och framåt.

Mattias Hammargren

För dialog med kommunen

Just nu pågår arbetet med att planera den gotländska ölprovningen ”Det raukade bara bli så” till i början av augusti.

”Vi för en dialog med Mönsterås kommun gällande coronarestriktioner och vi hoppas kunna genomföra begränsade sittningar med livemusik på bryggeriet under festivalens alla kvällar” säger Mattias Hammargren till Mönsterås-Nytt.

Mattias fortsätter:

”Vi hoppas inom kort få grönt ljus och då släpps biljetterna, detta kommer att aviseras på Mikrobryggeriets hemsida och sociala kanaler. Ryktet har spridit sig så finns redan en hel del preliminärbokningar vilket är oerhört glädjande”.

Ny ölsort inspirerad av lokalt band

Det lokala bandet evelyne kommer att spela live på bryggeriet under ölprovningen och tillsammans har de tagit fram en helt ny ölsort som ska förgylla festivalen. evelyne består av Alfred Ekwall på sång, Jacob Gustafsson och Fredrik Jonsson på gitarr, Kalle Ahlqvist på bas och William Ekwall på trummor.

”Vi har tillsammans med evelyne tagit fram en festivalöl som kommer bli en del i ölprovningen. Namnet på ölen är Pansarglas Lager och inspirerad av en av evelynes grymma låtar, som heter just Pansarglas” berättar Mattias Hammargren.

Gotländska bryggerier

Till ölprovningen ska det testas öl från de gotländska bryggerierna Burgsviks Bryggeri, Gotlands Bryggeri, Alskute Farm & Brewery, Barlingbo Bryggeri och Hop Shed Brewery.

Mattias ska besöka samtliga bryggerier under sommaren för att hälsa på, testa deras öl och välja ut en dyrgrip från varje gotländskt bryggeri och ta med hem till fastlandet för att komponera ölprovningen till evenemanget.

Ser fram emot lanseringen av festivalölen

”Ölprovningen kommer att avslutas med vår egen grymma Imperial Stout, som är en choklad/vaniljstout, denna kommer serveras med en choklad/vaniljpannacotta och det utlovas en fullständig smakbomb som avslutning på ölprovningen, strax härefter gör evelyne entré”, säger Mattias Hammargren.

Efter ölprovningen öppnar baren Beergarden och då kan deltagarna njuta både av Vikings nya festivalöl samt evelynes livemusik på bryggeriet, man kan även välja andra drycker.

”Vi ser fram emot härliga kvällar på bryggeriet med god öl, lanseringen av festivalölen ”Pansarglas Lager” och evelynes grymma låtar samt en publik som trånat efter öl och musik i pandemins tecken” avslutar Mattias Hammargren.

Foto: Privat