M och KD vill inte glömma och gömma undan

M och KD vill inte glömma och gömma undan

2021-04-15 0 av Mönsterås-Nytt

LÄNET

Under regionfullmäktige återremitterades motionen om personlig tjänst.

Motionen handlade om att medarbetare under 55 år ska få en chans att komma tillbaka.

– För Moderaterna och Kristdemokraterna handlar det om att ge varje enskild medarbetare verktygen för att påverka möjligheten att komma tillbaka genom mer aktiv rehabilitering. Att gömma och glömma någon med upp emot 20–25 år kvar som yrkesverksam stämmer inte överens med vår syn på vare sig individen eller arbetslinjen, säger Carl Dahlin (M). (Bilden)

”Vi är glada”

– Genom aktiv uppföljning exempelvis vart femte år ska de medarbetare under 55 år som har förmågan uppmuntras att återvända till en tjänst liknande ordinarie. De som bedöms inte klara det ska självklart ha kvar tryggheten i den personliga tjänsten. Vi sätter individen före systemet och är glada att regionfullmäktige återremitterade ärendet för att ge det här en chans till att bli verklighet, fortsätter Madeleine Rosenqvist (KD).

”Idag stannar alla som inträtt i personlig tjänst där tills pensionen. Det är inga konstigheter alls för de som passerat 55 år. Men för yngre medarbetare kan det bli en inlåsningseffekt som vi vill motverka genom att ge dem möjligheten att både få mer aktiv rehabilitering liksom att få sin arbetsförmåga prövad”, skriver Moderaterna och Kristdemokraterna i ett pressmeddelande.

ARKIVFOTO

PETER A ROSÉN