Mönsterås kommun: Stängningen av sporthallar, idrottsplatser och fritidsgårdar förlängs

Mönsterås kommun: Stängningen av sporthallar, idrottsplatser och fritidsgårdar förlängs

2021-03-23 0 av Peter A Rosén

MÖNSTERÅS

Krisledningsnämnden i Mönsterås kommun har tagit ett beslut om att förlänga stängningen av sporthallar, idrottsplatser och fritidsgårdar.

Kommunen skriver om detta i ett pressmeddelande som skickades ut på tisdagen.

”Föreningsdriven träning utomhus för barn och ungdom tillåts från och med måndag den 5 april, och fritidsgårdarna kan genomföra organiserade aktiviteter utomhus. Stängningen för aktiviteter inomhus i sporthallar och fritidsgårdar gäller fortsatt tillsvidare”, skriver kommunen.

”Mer smittsäkert”

– Vi ser att många barn och unga fortsätter att träffas. Att hålla sporthallar, idrottsplatser och fritidsgårdar helt stängda är ingen långsiktig lösning – men var viktigt för att dämpa den plötsligt ökade smittspridningen. Att öppna upp för utomhusaktiviteter hoppas vi är ett sätt för barn och unga att aktivera sig mer smittsäkert eftersom det finns ledare eller andra vuxna i närheten som kan se till att alla håller avstånd till varandra, säger Fredrik Johansson, kommunchef.

”Smittspridningen i kommunen har minskat men är fortsatt hög. Varje förening ansvarar för att träningen genomförs på ett smittskyddssäkert sätt enligt de råd och rekommendationer som myndigheter och idrottsförbund ger”, skriver kommunen.

”Distans måste hållas”

– Vi uppmanar även ungdomsledare att anpassa övningar och aktiviteter så att de bedrivs säkert. Distans måste hållas och fysisk närkontakt är direkt olämpligt oavsett vilken idrott eller annan aktivitet som genomförs, säger Anders Johansson (C), kommunstyrelsens ordförande.

FOTO

FREEPIK