Om ossMönsterås-Nytt är en lokal webbtidning som är helt kostnadsfri för läsarna. Idén är att tidningen ska finansieras via annonser och frivilliga stöd.

Webbtidningen drivs av Oskarshamns-Nytt ekonomisk förening som den 1 februari 2020 startade Oskarshamns-Nytt och utökade med Högsby-Nytt och Mönsterås-Nytt den 8 januari 2021.

Peter A Rosén är chefredaktör, ansvarig utgivare samt nyhets- och sportreporter. Han har tidigare arbetat som journalist på Östra Småland/Nyheterna i Oskarshamns kommun under många år – både som allmänreporter och sportreporter.

Oskarshamns-Nytt ekonomisk förening tror att mångfald inom lokaljournalistiken är en ytterst viktig hörnsten i en välfungerande demokrati.

Alla kommuner mår bra av att ha minst två, av varandra oberoende, tidningsröster. Därför valde vi att starta den här tidningen. Vi är politiskt och religiöst oberoende – vår journalistik ska vara objektiv, rättvis och trovärdig.

Vi kommer dagligen att publicera artiklar och reportage, som är helt gratis för läsarna. Vi tycker att det är viktigt att så många som möjligt har tillgång till lokaljournalistik.

Välkommen att läsa Mönsterås-Nytt!

Fakturaadress

Oskarshamns-Nytt ekonomisk förening
c/o Peter Axelsson
Karlsborgsvägen 82
572 60 Oskarshamn

Skicka fakturan via e-post till annicka@monsteras-nytt.se

Övriga uppgifter

Organisationsnummer: 769638-5314

Momsregistreringsnummer/VAT: SE769638531401

Bankgiro: 5493-1639

Registrerad för F-skatt & moms