RECEPT: Snabb och enkel tårta med färska blåbär

RECEPT: Snabb och enkel tårta med färska blåbär

2021-07-19 Av av Birgittas Café



SOMMARRECEPT

Under hela sommaren kommer vi att presentera härliga recept varje vecka i ett samarbete med Birgitta’s Café i Björkshult utanför Högsby. Baka och njut av något gott!

Den här tårtan är en lätt sommartårta som är mycket enkel och snabb att göra. De färska blåbären ger kakan en fruktig ton som gör att man längtar efter mer. Vi hoppas att du tycker om den och önskar dig lycka till med bakningen!

Blåbärstårta

Ingredienser för en springform med 26 cm i diameter ger cirka 12–14 bitar.

Deg

  • 3 ägg
  • 120g strösocker
  • 1 nypa salt
  • 90g mjöl
  • 2 tsk bakpulver

Fyllning

  • 400g färska blåbär
  • 250g Philadelphia ost
  • 250g vispgrädde
  • Ca. ½ dl strösocker
  • 1 kryddmått vaniljpulver

Gör så här

  1. Värm ugnen på 180 grader. Klä en springform med bakplåtspapper.
  2. Vispa ihop ägg och socker till en fluffig smet. Det ska bli vit, pösigt och volymen ska dupliceras
  3. Blanda ihop mjöl, salt och bakpulver i en separat burk. Sila ner de torra ingredienserna i äggsmeten med hjälp av ett durkslag. Blanda försiktig ihop ingredienserna till en jämn smet.
  4. Fyll smeten i springformen och grädda kaka i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
  5. Lös ut kakan ur formen med hjälp av en trubbig kniv. Låt kakan svalna på ett galler.
  6. Vispa ihop Philadelphia, vispgrädde, socker och vanilj till en fast och fluffig kräm. Vänd ner blåbären i krämen, spara några bär till dekoration.
  7. Dela tårtbotten en gång i mitten med hjälp av en kniv. Vi tycker det är enklast med en stor brödkniv.
  8. Sätt gärna antingen en tårtring eller springform-ringen runt en av tårtbotten.
  9. Fördela fyllningen jämn och fin på tårtbotten. Sätt på den andra tårtbotten.
  10. Låt tårtan vila i kylskåpet i 10–15 minuter.

Dekorera med vispad grädde, florsocker och färska blåbär. Servera och njut!

Dela gärna artikeln: