REKO-ring Mönsterås startar i mitten av maj

REKO-ring Mönsterås startar i mitten av maj

2021-05-02 0 av Annicka Gunnarsson

MÖNSTERÅS

Snart får Mönsteråsborna chans att handla mat direkt från lokala producenter. Konceptet med REKO-ring sprider sig såväl över hela landet som i länet. Nu senast var det Högsby som startade en REKO-ring och i mitten av maj är det premiär för REKO-ring Mönsterås.

Utlämning kommer att ske tisdagar ojämna veckor på torget i Mönsterås. Premiärutlämningen är inbokad till tisdag den 11 maj. För den uppmärksamme så är det samma dag som REKO-ringen i Oskarshamn och producenterna kommer således att lämna ut varor i Oskarshamn först och därefter åker de till Mönsterås för utlämning av varor.

Johanna Hägerby som driver Alvas Naturbete utanför Mönsterås, är administratör för REKO-ring Mönsterås. Alvas Naturbete säljer bland annat grönbetesägg, honung, lammkött och fårskinn och får förhoppningsvis sällskap av flera lokala producenter på premiären.

Bjud in dina vänner

Den första utlämningen är som sagt inbokad till tisdag den 11 maj och under kommande vecka så kommer de godkända producenterna att börja lägga upp sina annonser så kunderna kan börja beställa lokala varor.

Arbetet pågår för fullt med att med att bjuda in kunder i gruppen REKO-ring Mönsterås på Facebook. I skrivande stund har närmare 200 kunder anslutit sig för att få möjlighet att handla lokala varor.

”Tipsa nära och kära så ses vi snart!” skriver Johanna Hägerby i ett inlägg i Facebook-gruppen REKO-ring Mönsterås.

FAKTA / REKO-ring

REKO står för Rejäl Konsumtion och är ett sätt att handla lokalproducerad mat, helt utan mellanhänder. Konsumenter och producenter på en ort går samman och startar en REKO-ring där råvaror och produkter säljs direkt från producent till konsument. Alla beställningar görs i förväg i en Facebook-grupp och utlämning sker på en parkering.

Foto: Freepik