Så kan Mönsterås kommun vända den negativa befolkningsutvecklingen

Så kan Mönsterås kommun vända den negativa befolkningsutvecklingen

2021-03-03 0 av Peter A Rosén

MÖNSTERÅS

Ett antal personer har flyttat till Mönsterås kommun under den pågående pandemin.

Det berättar kommunstyrelsens ordförande Anders Johansson (C), som ser stora möjligheter för kommunen framöver, med tanke på den tydliga trenden.

Fler och fler flyttar från storstäderna till landsbygdskommuner runtom i vårt land.

Det utbredda distansarbetet har förmodligen kommit för att stanna.

”Intressant utveckling”

– Jag vet att ett antal personer, som jobbar för större internationella företag, har flyttat hit till vår kommun. Distansarbetet är inte bundet till en plats. Arbetsgivarna bryr sig inte om var man sitter – vad man gör är det enda som är viktigt. Det är en intressant utveckling, säger Anders Johansson, som understryker att det nu är jätteviktigt för kommunen att fundera på hur man kan bli en riktigt attraktiv distansarbeteskommun.

– Många vill kanske ha arbetskamrater även om man jobbar på distans. Därför är det nog viktigt att vi ser till att det finns kontorsarbetsplatser, för distansarbetare, på alla orter i kommunen, säger Anders Johansson.

”Har flyttat vidare”

Vår tidning har tidigare berättat att folkmängden i Mönsterås kommun sjönk med 166 personer mellan 31 december 2019 och samma datum 2020.

13 430 invånare blev 13 264.

– Det är tråkigt, naturligtvis. Till stora delar handlar det om inflyttade från utlandet som har flyttat vidare till andra platser i Sverige – samtidigt som flödet in har avstannat, säger Anders Johansson.

ARKIVFOTO

PETER A ROSÉN