Så ska Mönsterås kommun nå ut snabbare med viktig information till hushåll och företag

Så ska Mönsterås kommun nå ut snabbare med viktig information till hushåll och företag

2021-03-25 0 av Peter A Rosén

MÖNSTERÅS KOMMUN

”Nu inför Mönsterås kommun en sms-tjänst för att snabbare nå ut med information till hushåll och företag med viktig information om driftstörningar och planerade arbeten”, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

”Det kan till exempel gälla vatten och avlopp, soptömning och fiber. Tjänsten tas i bruk den första april. Vid en driftstörning eller ett planerat arbete skickas ett sms till mobiltelefoner inom ett visst område utifrån vilka kommunala tjänster som berörs”, skriver kommunen.

”Får automatiskt sms”

”Den som är skriven på en adress och har sitt mobilabonnemang registrerat på samma adress får automatiskt kommunens sms. I vissa fall kan sms också skickas till fasta telefoner, som i så fall blir automatiskt uppläst när mottagaren svarar.”

– Det här blir ett efterlängtat komplement till informationen på vår webbplats och i sociala medier, och gör det möjligt för oss att snabbare nå ut med viktig information när något särskilt händer, säger Fredrik Johansson, kommunchef.

Test 30 mars

”För att det ska bli tydligt om ett nummer finns registrerat eller inte görs ett testutskick till alla mobiltelefoner den 30 mars. Det går att registrera sig, avregistrera sig eller lägga till fler nummer och adresser, exempelvis till sin sommarstuga eller sin arbetsplats, via kommunens webbplats monsteras.se. Sms som skickas ut kommer ha kommunens växelnummer som avsändare, men kan inte besvaras”, skriver kommunen.

ARKIVFOTO

PETER A ROSÉN