SD vill ha en seniorbiljett som gäller även på lördagar, söndagar och helgdagar

SD vill ha en seniorbiljett som gäller även på lördagar, söndagar och helgdagar

2021-03-17 0 av Mönsterås-Nytt

LÄNET

”Sverigedemokraterna riktar kritik mot att den rödgröna majoriteten idag vid regionstyrelsens sammanträde sade nej till att seniorbiljett för 110 kronor i månaden ska gälla även på valfritt klockslag på lördagar och söndagar”, skriver SD i ett pressmeddelande.

”SD, som arbetade för seniorbiljetter innan de till slut infördes, har i en motion föreslagit att seniorbiljetten ska gälla under hela lördagar, söndagar och helgdagar, oberoende av tid på dygnet.”

”Tidigare tillät inte tekniken annat än att man, oavsett veckodag, hade samma klockslag när biljetten skulle gälla, det vill säga 9–15 och 18–24. Den nya tekniken tillåter däremot att biljetten kan gälla hela dygnet på helgerna.”

– Men då vidhåller den rödgröna majoriteten att biljetten, som då heter Seniorbiljett plus, ska kosta 200 kronor i stället för 110 kronor. Vi anser i stället att det bara ska finnas en seniorbiljett. Man ska kunna resa till exempel en lördags- eller söndagseftermiddag, utan att behöva ha en dyrare biljett för det, säger Martin Kirchberg (SD), oppositionsråd.

Motionen kommer slutgiltigt att behandlas på regionfullmäktige den 15 april.

ARKIVFOTO

PRESSBILD / KALMAR LÄNSTRAFIK